3317 | Biserica „Buna Vestire” , sat Corbeanca, comuna Corbeanca; Biserica „Sf. Nicolae”, sat Tamași, comuna Corbeanca; Biserica „Sf. Treime”, sat Ostratu, comuna Corbeanca

cod LMI: IF-II-m-B-15276
Județ: Ilfov
Anii de corespondență: 1921-1945
Cuprinsul dosarului: Județul Ilfov, comuna Corbeanca, sat Tamași, Biserica „Sf. Nicolae, Haralambie și Spiridon” (1868). Chestionar. Cătunul Ostrat, Biserica „Sf. Treime” (1833). Chestionar. Corespondență între Eparhia Ungro-Vlahiei și CMI privind situația reparațiilor la biserica din Ostrat. Delegație - deplasare în satul Ostrat, în scopul întocmirii devizului și caietului de sarcini pentru lucrările de pictură necesare bisericii. Corespondență referitoare la planurile și devizele executate la biserica filială Ostrat. Borderou și deviz pentru lucrările de transformare prin adăugarea unei turle și reparații radicale la biserica din satul Ostrat. Caiet de sarcini pentru executarea clădirilor. Seria prețurilor 1943-1944. Ante-măsurătoare-deviz pentru lucrările de reparații la biserica din comuna Tamași-Corbeanca. Oferte, devize - executare lucrări de reparație. Proces-verbal de recepție a lucrărilor de restaurare la biserica filială. Delegație în scopul recepției lucrărilor. Cătunul Corbeanca, Biserica „Buna Vestire, Sf. Nicolae și Arhidiacon Ștefan” (1630, reparată în 1819). Chestionar. Cerere din partea locuitorilor de aprobare a reparațiilor necesare bisericii.
Observații: În prezent, Biserica „Sf. Nicolae, Haralambie și Spiridon” din satul Tamași a păstrat doar hramul „Sf. Nicolae”. De asemenea, Biserica „Buna Vestire, Sf. Nicolae și Arhidiacon Ștefan” din satul Corbeanca a păstrat doar hramul „Buna Vestire”.
Nr. filelor: 147
Număr dosar: 3317