2202 | Biserica „Sfinții Atanasie și Chiril”, sat Maia, comuna Maia; Biserica „Biserica “Adormirea Maicii Domnului” (cu Cavoul lui Barbu Catargiu)

cod LMI: IL-II-m-A-14139
Județ: Ialomița
Anii de corespondență: 1921-1952
Cuprinsul dosarului: Județul Ilfov, comuna Maia, Biserica „Sfinții Atanasie și Chiril” (1899). Chestionar. Comuna Maia, cătunul Maia, Biserică filială „Biserica "Adormirea Maicii Domnului" și „Sf. Nicolae”(1778). Chestionar. Adresă a Parohiei Maia Catargiu, comuna Maia, județul Ilfov către Pretura Plășii Fierbinți-Ilfov, prin care se solicită reparații. Adresă a Parohiei Maia Catargi, comuna Maia, raionul Urziceni, regiunea Ialomița, pentru înaintarea unui deviz de lucrări pentru biserică. Adrese a Secției Muzee și Monumente, către Parohia Maia Catargi, prin care se înaintează un deviz cu prețuri modificate, semnatar arhitect Moisescu. Adresă a Sfintei Arhiepiscopii a Bucureștiului către Comisiunea Monumentelor Istorice prin care se dispune repararea și pictarea bisericii și se solicită un delegat al Comisiunii. Antemăsurători și devize pentru lucrări de mentenanță a Bisericii. Analize ale prețurilor.
Observații: În 1968, comuna Maia a revenit la județul Ilfov, dar a fost imediat desființată și inclusă în comuna Brazii. În 1981, în urma unei reorganizări administrative regionale, comuna Brazii (cuprinzând și satul Maia) a trecut la județul Ialomița. Maia (în trecut, Maia Catargiului) este o comună în județul Ialomița, formată numai din satul de reședință cu același nume.
Nr. filelor: 24
Număr dosar: 2202