2202 | Biserica „Sfinții Atanasie și Chiril”, sat Maia, comuna Maia; Biserica „Biserica “Adormirea Maicii Domnului” (cu Cavoul lui Barbu Catargiu)

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

cod LMI: IL-II-m-A-14139
Județ: Ialomița
Anii de corespondență: 1921-1952
Cuprinsul dosarului: Județul Ilfov, comuna Maia, Biserica „Sfinții Atanasie și Chiril” (1899). Chestionar. Comuna Maia, cătunul Maia, Biserică filială „Biserica "Adormirea Maicii Domnului" și „Sf. Nicolae”(1778). Chestionar. Adresă a Parohiei Maia Catargiu, comuna Maia, județul Ilfov către Pretura Plășii Fierbinți-Ilfov, prin care se solicită reparații. Adresă a Parohiei Maia Catargi, comuna Maia, raionul Urziceni, regiunea Ialomița, pentru înaintarea unui deviz de lucrări pentru biserică. Adrese a Secției Muzee și Monumente, către Parohia Maia Catargi, prin care se înaintează un deviz cu prețuri modificate, semnatar arhitect Moisescu. Adresă a Sfintei Arhiepiscopii a Bucureștiului către Comisiunea Monumentelor Istorice prin care se dispune repararea și pictarea bisericii și se solicită un delegat al Comisiunii. Antemăsurători și devize pentru lucrări de mentenanță a Bisericii. Analize ale prețurilor.
Observații: În 1968, comuna Maia a revenit la județul Ilfov, dar a fost imediat desființată și inclusă în comuna Brazii. În 1981, în urma unei reorganizări administrative regionale, comuna Brazii (cuprinzând și satul Maia) a trecut la județul Ialomița. Maia (în trecut, Maia Catargiului) este o comună în județul Ialomița, formată numai din satul de reședință cu același nume.
Nr. filelor: 24
Număr dosar: 2202